Skjermbilde 2017-12-07 13.57.23

Bjørn har en allsidig bakgrunn og en bred erfaring fra arbeidslivet

Mobil: +47  924 44 276    

Mobil: +47   924 44 276

epost: smith-hald@online.no

Bjørn har arbeidet i skolen, jobbet som leder, veileder og i ti år drevet eget importfirma med pedagogiske artikler. De siste 14 årene har han kun jobbet for sitt eget firma med organisasjonsutvikling, prosessledelse, kursing og foredragsvirksomhet.

Han er far til fire; Idar (37), Une (32) og Gard (30). Hans datter Herdis døde ved termin, våren 1984.

Bjørn er gift med Ingebjørg og bor på Kjelsås (Oslo Nord), bare få steinkast fra Nordmarka.

..

FAGLIG BAKGRUNN

Bjørn har i 14 år fram til 1993 arbeidet som pedagog med lederansvar. Parallelt drev han i ti år med import og salg av pedagogiske artikler  (SamarbeidsSpill). I fire år var han også sentral i Kulturforum SISYFOS på Hamar med 75-80 ulike kulturarrangementer på plakaten. Senere arbeidet han som informasjonsrådgiver på Gjøvik etterfulgt av stillingen som sosialrådgiver for studenter i Hedmark. Etter 1997 jobbet han i  sju år som personalsjef og nestleder ved Studentsamskipnaden i Hedmark.

Siden 1996 arbeidet han parallelt også deltid som prosessleder, veileder/coach, foreleser, kursholder og organisasjonskonsulent.

De siste tolv årene jobber heltid i eget firma; Bjørn Smith-Hald AS.

Han har tre høyere utdannelser som henholdsvis pedagog, relasjonsterapeut og kommunikasjonsrådgiver.

ARBEIDSOMRÅDENE

  • Prosessledelse
  • Lederutvikling
  • Organisasjonsutvikling
  • Konflikthåndtering
  • Foreleser
  • Coach og gruppeveileder
  • Motivasjons- og endringsprosesser

.

FEM LANDSDEKKENDE PROGRAMMER

Han har utviklet og gjennomført to programmer på oppdrag av sosial- og helsedirektoratetTema er psykisk helse. Venn1 som retter seg til unge mennesker. Brukerforum har voksne mennesker som målgruppe.   

Et program er utviklet og gjennomføres for Statens Vegvesen. Si ifra!-programmet som i dag benyttes ved de videregående skolene i åtte-ni fylker. Rundt 130.000 unge mennesker har vært gjennom programmet.

Samhandlingsreformen. Helse- og omsorgsdepartementet har iverksatt Kompetanseløftet 2015 for ledere innen kommunenes hele- og sosialsektor startet opp i 2012 og utløper 2015. Det blir trolig en forlengelse av dette. Her var Bjørn sentral i utviklingen og sto også for gjennomføringene av to av de fire modulene: Modul 1 (Ledelse av myndiggjorte medarbeidere og utvikling av personlige lederferdigheter) og Modul 4 (Samhandling, kommunikasjon og forhandlingskompetanse).

I tillegg har han utviklet og gjennomført et program for de ansatte i POSTEN NORGE på oppdrag av SINTEF: «Hvordan styrke medarbeidernes samhandlings- og sikkerhetskultur?» Rapporten er lagt ut her på bloggen.

.

OPPLEVELSESBASERT LÆRING

I forbindelse med de tre førstnevnte programmene har han også utdannet interne prosessledere som i dag arbeider over hele landet.

Bjørn har utviklet og gjennomført ulike opplevelsesbaserte kurs på tema som for eksempel «Lederroller i med- og motgang», ”Dialog i eget nettverk”, ”Brukermedvirkning – empowerment”, ”Den vanskelige samtalen”, ”Motivasjon og endringsevne”, ”Hvordan man brenner, men ikke brenner ut.” mm.

OPPDRAGSGIVERE

NASJONALE  ORGANISASJONER

Statens Vegvesen, Sosial- og helsedirektoratet, SINTEF,  POSTEN-Norge, Forsvaret, Kommunenes Sentralforbund, Trygg Trafikk, Voksne for Barn,   Mental Helse, Norsk Folkehjelp, Statens Helsetilsyn, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, NFS´Landsgruppe av Helsesøstre, Finansforbundet, Fagforbundet, Studentenes Landsforbund, Psykisk helse i Skolen.

…..

FYLKES- OG KOMMUNALE ETATER

Fylkesmannen i Oppland, Fylkesmannen i Aust-Agder, Buskerud fylke, Hedmark fylkeskommune, Skien kommune, Kristiansund kommune, Elverum kommune, Røyken kommune, Lørenskog kommune, Elevombudet i Vestfold, Elevombudet i Buskerud, Elevombudet i Aust-Agder m.fl.

….

OFF. INSTITUSJONER/ORGANISASJONER

Aker service/sykehus, Lindeberg omsorgssenter, Industri Lambertseter, Norsk skogmuseum, 18+ i Agder, Vestfold museum, Ungdomskontakten – Ringsaker, Sandefjord v.g. skole, Meløy v.g. skole, Fræna v.g. skole, Foreldreskolen – Storhamar skole, Thor Heyerdahl v.g. skole,  Tonstad ungd.skole, Vesta skole, Munkelia barnehage m.fl.

HØGERE UTDANNELSE OG FORSKNING

Universitetet i Oslo, Høgskolen i Hedmark, Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås, Høgskolen i Finnmark, Høgskolen i Bodø, Norsk PsykodramaAkademi, GENO, NorSvin,  TelTek – Skien.

ULIKE PRIVATE BEDRIFTER7ORGANISASJONER

ALLER Media, HMS Innlandet, Kährs industrier, Trehusklyngen Hedmark/Oppland, TQM Center for lederutvikling.


METODENE SOM BENYTTES

Foredrag, kurs og tilsvarende samlinger skal gjerne medføre mer enn bare økt innsikt; en tilpasset endring er også forventet? Det krever gjerne mer enn kun informasjon: Atferds- og holdningsendring ved bruk av opplevelsesbasert læring i kombinasjon med teoretisk innsikt, viser seg å gi positive resultater.

Man kan verken lese eller lytte seg gjennom en eller flere dager med teori og til en ønsket atferdsendring; det kreves også en følelsesmessig, reell involvering for å lykkes med en langsiktig atferds- og holdningsendring. Til dette viser aksjons-/psykodramateknikkene seg meget velegnet, knyttet til relevant teori. (Se mer under «motivasjon- og endringskompetanse».)

FORMELL BAKGRUNN

KOMMUNIKASJON
1993 – 1995  ..Toårig høgskoleutdannelse innen «Informasjon og samfunnskontakt /Public Relations» Høgskolen i Hedmark
1995 – 1996 ..Informasjonskonsulent (1 år) ved A/S Bedriftsrådgiving, Gjøvik.
1997 – 2004 ..Nestleder, personalsjef og infoansvarlig ved Studentsamskipnaden i Hedmark.
1999 – i dag  ..5-årig utdanning ved NPI, Oslo som relasjonsterapeut (psykodramaleder).
2003-04  ..Animéra, Stockholm. «Del 1: Den organisatoriska scenen.» Deltidsutdannelse i organisasjon/ledelse.

2013-14: Animéra, Oslo. «Del 2: Den organisatoriska scenen.» Deltidsutdannelse i organisasjon/ledelse.

UNDERVISNING OG PEDAGOGIKK
1993 – i dag Kursholder ved en rekke institusjoner, organisasjoner og bedrifter
1993 – i dag Foreleser bl.a. ved Universitetet i Oslo, Høgskolen i Hedmark og Norsk Psykodrama Akademi
1979 – 94 Pedagog ved Steinerskolen i Oslo, pedagog og leder ved Steinerskolen i Hedmark samt to år ved Stiftelsen  Skole i Kollektiv (Eidsvoll).                                            1976-76/77 og 79/80  Pedagogisk seminar, Järna – Sverige

LEDELSE, INDIVID- OG GRUPPEPROSESSER
1997 – 2004 Nestleder og personalsjef, Studentsamskipnaden i Hedmark
1998 – i dag Coaching av ledere
1998 – i dag Relasjonsterapeut (psykodramaleder)
1981 – 1988 Pedagogisk leder og lærer ved Steinerskolen i Hedmark og
1990 – 1992 Pedagog og daglig leder, Stiftelsen Skole i Kollektiv
1995 – i dag Leder av gruppeprosesser.
1998 – i dag Selvutviklingsprosesser og coaching

REFERANSER
Ved behov, vil referanser kunne oversendes.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s